+48 507 187 410 | |

259 zł/osoba

Wesele rycerskie

Wesele rycerskie

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą oraz

Lampka wina musującego dla wszystkich gości

Zupa

Rosół z domowym makaronem lub

Zupa borowikowa z żubrówką, świeżym tymiankiem i kwaśną śmietaną z kluseczkami

Dania główne

Dworkowy kotlet schabowy w złocistej panierce

Pierś z młodego kurczęcia pod włoską mozarellą i kociewskimi pomidorami

Medaliony ze schabu owinięte boczkiem z naszej wędzarni w sosie cytrynowo- maślanym

Kaczka w jabłkach z żurawiną z modrą kapustką

Łosoś z koperkiem w sosie śmietanowym

Zraz wołowy z boczkiem wędzonym

Dodatki

Ziemniaki z wody

Ziemniaki pieczone

Frytki

Kasza gryczana

Dodatki warzywne

Surówka z selera

Mizeria

Buraczki na ciepło

Groszek z marchewką na ciepło

Czerwona modra kapusta

Bufet zimnych zakąsek

Galantyna wieprzowa

Patera mięs pieczonych (karkówka pieczona, schab w ziołach, pasztet, ogórki kiszone)

Patera podwędzanych mięs (boczek, kabanos, kiełbasa polska, szynka, chrzan)

Ryba po grecku

Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem

Schab ze śliwką w rubinowej galarecie

Boczek ze śliwką suszoną na ruccoli ze słonecznikiem

Tatar z gęsi

Łosoś w galarecie 

Sałatki

Sałatka z ryżem, ananasem i grillowaną piersią kurczaka

Grillowany kurczak na sałatach

Sałatka ze świeżym szpinakiem, gruszką, owocem granatu i cytrusowym sosem vinegrette

Sałatka z serem pleśniowym brie, orzechami, melonem

Dodatki

Pieczywo, masła smakowe – 3 rodzaje, sosy

Danie ciepłe podane przed północą

Barszcz czerwony z pasztecikiem lub Strogonow wołowo-wieprzowy

Danie ciepłe podane po północy

Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu 

Cena: 259 zł/osoba