WESELA
WESELE KOCIEWSKIE
250,00 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU
Powitanie przez Gospodarzy chlebem i solą
Zupa
- Tradycyjny rosół z makaronem
Dania główne
- Devolaille z masłem
- Zraz po kociewsku w sosie
- Dworkowy kotlet schabowy w złocistej panierce
Dodatki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki pieczone
Dodatki warzywne
- Bukiet surówek z naszego Dworku
- Kapusta zasmażana
- Warzywa na parze
Bufet zimnych zakąsek
- Patera serów z krakersami i winogronami
- Galantyna drobiowa
- Patera mięs pieczonych (karkówka pieczona, schab w ziołach, pasztet, ogórki kiszone)
- Pstrąg wędzony
- Tortille na zimno z kurczakiem i warzywami
- Rolada drobiowa z nadzieniem
Sałatki
- Sałatka warzywna
- Sałatka gyros
Dodatki
Danie ciepłe podane przed północą
- Słodko pikantne kawałki kurczaka pieczonego
Danie ciepłe podane po północy
WESELE DWORSKIE
325,00 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU
Powitanie Gości weselnych chlebem i solą
Zupa
Dania główne
- Pieczeń z szynki w sosie kurkowym
- Dworkowy kotlet schabowy w złocistej panierce
- Łosoś z koperkiem w sosie śmietanowym
- Pierś drobiowa nadziewana szpinakiem pod kołderką beszamelową
Dodatki
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki pieczone
- Kopytka na maśle po dworsku smażone
Dodatki warzywne
- Mix sałat
- Warzywa na parze
- Colesław
- Buraczki
Bufet zimnych zakąsek
- Tradycyjny tatar wołowy na grzankach
- Ryba po grecku
- Galantyna drobiowa
- Patera Dworskich wyrobów: wędzone mięsa z własnej wędzarni, pieczone mięsa, pasztety z piklami
- Pstrąg wędzony
- Rolady mięsne z nadzieniem
- Grillowane warzywa na zimno
Sałatki
- Sałatka warzywna
- Grillowany kurczak na sałatach
- Sałatka ze słonecznikiem, grillowanym serem brie na rukoli, pomidorki koktajlowe
Dodatki
- Pieczywo, masła smakowe – 3 rodzaje, sosy
Danie ciepłe podane przed północą, godzina 23:00
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Danie ciepłe podane po północy, godzina 01:30
WESELE SZLACHECKIE
375,00 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU
Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą oraz lampka wina musującego dla wszystkich Gości
Zupa do wyboru
- Rosół z domowym makaronem
- Krem z białych warzyw z chipsem z boczku
- Krem z kalafiora i kukurydzy z płatkami wędzonego łososia
Dania główne
- Devolaille z masłem
- Rolada z polędwiczki wieprzowej z fetą i pomidorami suszonymi
- Kaczka w gruszkach z żurawiną
- Łosoś z koperkiem w sosie koperkowo śmietanowym
- Zraz wołowy po szlachecku
Dodatki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki pieczone
- Kluski kociewskie
Dodatki warzywne
- Surówka z kapusty białej
- Mix sałat
- Buraczki
- Colesław
- Modra kapusta
Bufet zimnych zakąsek
- Galantyna drobiowa
- Patera Dworskich wyrobów: wędzone mięsa z własnej wędzarni, pieczone mięsa, pasztety z piklami
- Patera serów (różne rodzaje) z krakersami i winogronami
- Ryba po grecku
- Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem
- Schab ze śliwką w rubinowej galarecie
- Szlachecki kurczak na patyku z ostrym sosem
- Śledź w zalewie octowej z perłową cebulką
- Pstrąg w galarecie
Sałatki
- Grillowany kurczak na sałatach z pomidorkami koktajlowymi i winegretem
- Sałatka ze świeżym szpinakiem, serem brie, gruszką, owocem granatu i cytrusowym sosem winegret
- Sałatka z “potatków” z koprem i boczkiem
Dodatki
Danie podawane na ciepło przed północą
Danie podawane na ciepło po północy
- Pierś grillowana w ziołach
WESELE ALL INCLUSIVE
690,00 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU
Przywitanie Gości lampką Prosecco
Przystawka
- Carpaccio z buraka z rukolą, serem, ziarnami, oliwą z oliwek i sosem balsamicznym
Zupa
- Rosół ze swojskim makaronem
Drugie danie
- Devolay z masłem
- Kaczka z karmelizowanymi jabłkami
- Zraz kociewski w sosie własnym
- Pieczeń z szynki
- Łosoś w sosie śmietanowo koperkowym z pieczarkami
Dodatki
- Warzywa na parze
- Surówka wiosenna
- Surówka z selera z rodzynkami
- Buraczki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Ziemniaki opiekane z przyprawami
- Kluski dworskie
Deser
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną
Zakąski
- Deska mięs pieczonych z chrzanem i ogórkiem z naszej spiżarni
- Deska frykasów serowych z krakersami i winogronami
- Tymbaliki drobiowe
- Śledzik kociewski z burakiem
- Pstrąg wędzony
- Kruche babeczki z sałatką jarzynową
- Sałatka gyros
- Sałatka grecka
- Pieczarki faszerowane szpinakiem i mięsem
- Schab ze śliwką z bursztynową glazurą
- Tatar na grzance
Co godzinę nowe posiłki
- 20:00 Krem z białych warzyw z chipsem z marchewki
- 21:00 Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym
- 22:00 Udziec wieprzowy pieczony lub dzik
- 23:00 Tort serwowany na grillowni pod strzechą z pochodniami i fajerwerkami
- 00 Oczepiny
- 1:00 Zupa węgierska
- 00 Kawałki kurczaka pieczone w marynacie pikantno- miodowej
- 3:00 Barszcz z makowym paluchem
- 00 Zakończenie
Dodatkowo w cenie
- Napoje: kawa i herbata, woda jonizowana z cytryną, sok jabłkowy i pomarańczowy 100%
- Tort o dowolnym smaku i dowolnej formie
- Ciasta- 4 rodzaje do wyboru
- Alkohol- wino i wódka
- Fontanna czekoladowa z owocami i piankami
- Fontanna alkoholowa
- Dekoracja Sali weselnej z żywymi kwiatami, pokrowce na krzesła
- Dekoracja Sali weselnej światłem led
- Wiejski stół
- Foto lustro 2 h
POPRAWINY
- Poprawiny organizujemy na sali w której odbywała się impreza weselna
- Dania zostaną podane w formie bufetu szwedzkiego
- Koszt poprawin: 45 zł/osoba
- Czas trwania imprezy- do 4 h
W CENIE
- Podajemy potrawy, które zostały z wesela
- Ciepłe posiłki są podane w podgrzewaczach
- Przygotowanie Sali
- Obsługa kelnerska
OPCJE DODATKOWE
- Dodatkowy obiad dwudaniowy 45 zł/osoba
- Każda dodatkowa godzina wynajmu Sali 300 zł/h
Pozostałe kwestie- do uzgodnienia.
DODATKI NA WESELE
- Wiejski stół- 30 zł/osoba
- Indyk pieczony w całości do 20 kg z ryżem jaśminowym i warzywami- 1400 zł
- Dzik z kaszą, gruszkami, modrą kapustą i sosami- 2000 zł do 60 osób, powyżej 60 osób – cena ustalana indywidualnie
- Podanie tortu w ogrodzie wraz z kawą i herbatą, przy świecach i pochodniach- 2000 zł
- Dodatkowe fajerwerki- 3000 zł
- Słodki stół-22 zł/osoba
- Owocowy stół- 18 zł/osoba
- Pokrowce na krzesła- 5 zł/osoba
- Fontanna czekoladowa z owocami i piankami do 50 osób- 900 zł, powyżej 50 osób- 1800 zł
- Fontanna alkoholowa z ponczem – 1200 zł
- Fontanna alkoholowa z bimbrem- 2000 zł
- Napoje na dzień wesela-kawa i herbata, woda jonizowana z cytryną, sok pomarańczowy i jabłkowy 100% bez limitu – 28 zł/osoba, poprawiny- 19 zł/ osoba
- Ciasta-4 rodzaje do wyboru- 30 zł/osoba
- Tort o dowolnym smaku- 22 zł/osoba
- Korkowe – 300 zł
- Nocleg dla gości weselnych 150 zł/pokój (pokoje 2-,3- osobowe)
DODATKOWE INFORMACJE
CENY USŁUG
Doba hotelowa zaczyna się o godzinie 15:00 i kończy się o godzinie 11:00 dnia następnego.
Pokój 1 osobowy – 160 zł – bez śniadania
Pokój 2 osobowy – 200 zł – bez śniadania
Pokój 3 osobowy – 260 zł – bez śniadania
Pokój 4 osobowy – 300 zł – bez śniadania
Możliwość dokupienia śniadania w cenie 30 zł/os
Apartament – do 4 osób – 510 zł, bez względu na ilość śpiących osób
Możliwość dokupienia śniadania w cenie 30 zł/os
Domek myśliwski – do 6 osób – 670 zł, bez względu na ilość i wiek śpiących osób
Możliwość dokupienia śniadania w cenie 30 zł/os
Dostawka – 70 zł / osobo-doba
Dodatkowe łóżeczko dla dziecka 0-3 lat – 50 zł/pobyt
W miarę dostępności, istnieje możliwość dostawienia do pokoju małego łóżeczka. Prosimy o zgłoszenie potrzeby dostawki wcześniej mailem lub telefonicznie.
*W przypadku większych grup czy wesel- cena za noclegi ustalana jest indywidualnie, istnieje możliwość negocjacji cen.
W cenie możliwość skorzystania z naszej infrastruktury:
- basen zewnętrzny (sezon letni)
- boisko wielofunkcyjne (kort tenisowy, boisko do siatkówki i koszykówki), boisko do piłki nożnej
- plac zabaw dla dzieci
- parking
- bezpłatny dostęp doInternetu
- NOCLEGI
0-3 lat – gratis (dziecko śpi na łóżku rodziców)
0-3 lat – możliwość dostawienia łóżeczka dla dzieci, w miarę dostępności – 50 zł/pobyt
0-18 lat – dziecko śpi na osobnym łóżku– 100% ceny noclegu
- WYŻYWIENIE
od 4 do 6 lat – 50% ceny wyżywienia
od 7 do 12 lat – 75% ceny wyżywienia
powyżej 12 lat – 100% ceny wyżywienia
WARUNKI REZERWACJI
- Warunkiem rezerwacji jest potwierdzenie mailowe oferty oraz wpłacenie zaliczki w kwocie 30 % całej kwoty
Dane do przelewu:
Kwota:
Tytuł przelewu: Zaliczka/Płatność całkowita, Nazwa eventu, Imię Nazwisko, Termin pobytu
PKO BP : 29 1020 1909 0000 3502 0185 9412
INFORMACJE DODATKOWE
Informacje które potrzebujemy od Państwa w celu jak najlepszej obsługi (dokładną wycenę jesteśmy w stanie przygotować przy dalszej współpracy po ustaleniu wszystkich szczegółów):
- wszystkie dane kontaktowe osoby odpowiedzialnej za imprezę jeżeli jeszcze nie zostały podane (imię, nazwisko, telefon, email)
- wszelkie informacje odnośnie zakwaterowania (ile pokoi 2-os/3-os/4-os/domki)
- ilość uczestników i podział (przybliżona ilość i wiek dzieci)
- harmonogram imprezy
- w wypadku przedpłaty należy zdecydować czy będzie faktura na firmę i w takim wypadku podać NIP i dane firmy
- proszę zapoznać się z planem oraz informatorem naszego obiektu
Dziękujemy za zainteresowanie naszym ośrodkiem i serdecznie zapraszamy!